Botten:
150 g smör
2 msk socker
2 dl vetemjöl
1 1/2 dl havregryn
1/2 dl vetekli
2 msk socker
2 dl vetemjöl
1 1/2 dl havregryn
1/2 dl vetekli
Fyllning:
400g naturell färskost (philadelphia)
200g creme fraiche
1/2 dl socker
1/2 tsk vaniljpulver/ socker
3 ägg
100g vitchoklad
200g creme fraiche
1/2 dl socker
1/2 tsk vaniljpulver/ socker
3 ägg
100g vitchoklad
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt de övriga ingredienserna till fyllningen och blanda ihop till en deg. Tryck ut degen tunt i en form ( ca 26 cm i diameter) man kan anv form med löstagbar kant. Grädda bottnen i 175 grader ca 10 minuter. Låt bottnet svalna.
Sänk ugnstemperaturen till 150 grader. Vispa färskost, creme fraiche, socker, och vaniljpulver till en slät smet. Tillsätt äggen ett i taget oc vispa noggrant mellan varje ägg. Smält chokladen i vattenbad och blanda ner i smeten. Häll smeten i pajskalet och grädda ca 35 min (min ostkaka behövde nog 45 min)
där sa du...he va no he åt lillajulsfrämand vårt!:)
SvaraRaderaOj va he låte gott! He måst vi no pro! :) / Linda L
SvaraRaderaTack för receptet...snart ska ja kakas botten....ska kakan vara varm,ljummen eller kall? Åt ni "hallonsåsen" varm eller kall???
SvaraRaderaMed vänlig hälsning,//V.F
varsågod:) vi åt allt kallt men kan tänka mej att det skulle vara gott med kall kaka å varm sås?!
SvaraRadera